Sylvánské zelené kabinetní víno 2014

ČR, Vinařství: pl. v Vinařství pod Martinkou, s.r.o., Perná, polosuché
Sklad: 105 ks
Objem (l):
0,75
Obs. alk.:
10.5 %
Balení (ks):
6
Č. šarže:
č.š. 1411
Země původu:
ČR
Druh balení:
lahvové
Kod v bossu:
11215105
Informace k prodeji čepovaného a nebaleného vína od 1.1.2018

Vážení obchodní partneři,
rád bych Vám zde nyní přiblížil možnosti prodeje vína po novém roce, dle nového vinařského zákona.
Společnost Pastra, s.r.o. již od 1.4.2017 distribuuje a podporuje dvě varianty prodeje a to čepované víno a nebalené víno.

Čepované víno

Čepované víno je dle nového vinařského zákona víno, které se konečnému zákazníkovi načepuje z jednorázového obalu do objemu 20 litrů. SZPI v současné době uznává jako takový jednorázový obal pouze obal typu bag in box s jednorázovým uzávěrem typu VITOP.

Výhody:

  • stejný prodej přes stáčecí zařízení, které Vám zdarma upravíme k prodeji vína z bag in box
  • stabilní, kvalitní ošetřené víno s dlouhou dobou expirace
  • není vyžadováno vedení evidenčních knih
  • neplatíte zálohu za obal
  • neručíte za případné vady vína (odpovědnost je na tom, kdo víno zabalil)
  • lehká manipulace (váha kolem 21 kg včetně obalu)

Nevýhody:

  • v ceně vína je započítána cena jednorázového obalu

Nebalené víno

Nebalené víno je dle nového vinařského zákona víno, které je distribuováno v obalu, který není určen pro konečného zákazníka, tedy např. KEG sudu, kanystru atd. Společnost Pastra, s.r.o. Vám i po novém roce doveze víno v KEG sudu, nebo kanystru. Následně ho však musíte zabalit do obalu, který je určen pro konečného zákazníka, tedy do PET láhve.

Výhody:

  • v ceně vína není započítána cena jednorázového obalu

Nevýhody:

  • pro prodej vína z obalu, který není určen pro konečného zákazníka musíte mít status stáčírny
  • všechny stočené PET láhve musí být označeny údaji dle Vinařského zákona
  • víno nemůže být stočeno okamžitě na žádost zákazníka, ale s předstihem v režimu výroby
  • ručíte za případné vady vína (balíte víno do obalu pro konečného spotřebitele) (pokuta až 50 mil. Kč)
  • stáčírna musí být zkolaudována - hlavní je povolení od Hygienické stanice
  • stáčírna musí mít zpracovaný HACAP
  • stáčírna musí být registrována na Ústředním kontrolním a zkušebním ústavu zemědělském
  • stáčírna musí vést evidenční knihy zásob
  • stáčírna musí vést evidenci vinných nádob
  • stáčírna musí mít registraci na portálu farmáře (registrace na Ministerstvu zemědělství)
  • stáčírna musí podávat 1x ročně prohlášení o zásobách a 1x ročně prohlášení o produkci
  • stáčírna musí mít smlouvu s EKO-KOM (plní do obalů pro konečného zákazníka)

Za tým společnosti Pastra, s.r.o.
Pavel Straka - majitel společnosti


OK
Zobrazit menu