Odrůdová vína

Aurelius
- má buket připomínající Ryzlink rýnský a výrazné aroma. Mívá vyšší obsah kyselin.


Děvín
- odrůda sporadického charakteru, poskytuje extraktivní aromatická vína.


Chardonnay
- nejrozšířenější odrůda na světě, poskytující vysokou jakost vína s vysokým obsahem extraktu, jemnou chutí a kořenitou vůní. Často se používá jako surovina při výrobě sektů, a dobře dozrává v láhvi.


Chenin blanc
- využívaná odrůda jako cenná surovina pro výrobu francouzských šumivích vín.


Müller Thurgau
- svěží lehké víno se žlutými tóny s jemnou můškátovou vůní připomínající broskev.


Muškát moravský
- jakostní víno s jemnou můškátovou vůní a nižším obsahem kyselin.


Muškát Ottonel
- víno s vynikajícím muškátovou vůní a lahodnou chutí, zvláště má-li vyšší obsah kyselin.


Neuburské
- bílé víno harmoniceké chuti se slabou hořčinkou.


Pálava
- aromatické víno s tóny po vanilce, chutí připomíná Tramín červený, ale s vyšším obsahem kyselin.


Rulandské bílé
- (Burgundské bílé, Pinot blanc) jakostní víno s jemnou vůní a zelenkavou barvou.


Rulandské šedé
- (Burgundské šedé, Pinot gris) víno zlatavé barvy, vysoce kvalitní aromatické s jemnou charakteristickou vúní i chutí.


Ryzlink rýnský
- svěží víno s výraznější kyselinkou a s vynikající výraznou odrůdovou vůní i chutí připomínající lipový kevět. Nazývá se králem vín.


Ryzlink vlašský
- svěží víno zelenkavé barvy a nažloutlým odstínem, jemnou odrůdovou vůní a příjemnou chutí. Vyrobené z neúplných zralých hroznů má vyšší obsah kyselin.


Sauvignon
- jedna z nejrozšířenějších odrůd. Charakter vína se liší podle původu, u nás charakterisické žlutozelenou barvou s výraznou vůní i chutí po broskvých, černém rybízu, po kopřivách, podle půdních podmínek a ročníku.


Sylvánské zelené
- jemné extraktivní víno světle žluté barvy, specofické jemné vůně i chutě.


Tramín červený
- vysoce aromatické zlatožlutévíno s kořenitou vůní a chutí. V horších ročnících má méně intenzvní chuť i vůni, objevuje se i hořčinka.


Veltlínské červené rané
- harmonické víno s nižším obsahem kyselin, neutrální vůní, chutí, rychle zrající.

Veltlínské zelené
- víno s vyšší, ale harmonickou kyselostí, mírně kořenitou a vyrovnanou chutí, s typickou jsemnou odrudovou vůní s tóny po medu a lipovém květu. U vyzrálých vín se objevuje vůně po oříškách nebo mandlích.

Zobrazit menu